Schilderijen van de beroemde schilder Rembrandt hangen normaal veilig in het museum, maar vrijdag waren ze ook op straat te zien. In Amsterdam stonden twee supergrote portretten… gemaakt van LEGO!

Rembrandt maakte in 1634 twee schilderijen van een stel dat ging trouwen. Op het ene staat de man: Marten. Op het andere de vrouw: Oopjen. De portretten hebben lang bij iemand thuis gehangen, maar sinds 2016 zijn ze voor iedereen te zien. Ze reizen heen en weer tussen musea in Frankrijk en Nederland.

Duizenden steentjes

Bij LEGO vonden ze die portretten heel bijzonder. Daarom hebben ze ze nagemaakt van duizenden steentjes en buiten tentoongesteld. Zo vieren ze dat het bedrijf een LEGO-winkel heeft geopend in Amsterdam.

Winkel

Marten en Oopjen staan inmiddels niet meer op straat, maar lekker warm in die winkel. En daar zijn nog veel meer schilderijen nagebouwd. Een zelfportret van de beroemde schilder Vincent van Gogh, bijvoorbeeld. En je kunt er nog veel meer doen. Je eigen LEGO-poppetje printen of precies dat ene steentje kopen dat je kwijt bent, of...

Benieuwd hoe de winkel er verder uitziet? Check het in de video hieronder!

Lego flagship store opening Amsterdam
1
Lego flagship store opening Amsterdam