Heb jij een account op Twitter? Het sociale medium gaat accounts die langer dan een half jaar niet gebruikt zijn, verwijderen. De grote schoonmaak begint vanaf 12 december, vertelt Twitter tegen techsite The Verge.

Gebruikers die langer dan een half jaar niet hebben ingelogd krijgen een mailtje. Als je voor 12 december niet inlogt, word je account verwijderd. Dit zal niet meteen gebeuren, want zo’n schoonmaak kost veel tijd.

Up to date

Twitter houdt de schoonmaak omdat het bedrijf up-to-date wil blijven. Dit betekent dat ze willen dat alle mensen met een account het medium ook echt gebruiken. Anders heeft het eigenlijk geen zin om een gebruikersnaam te hebben, vindt het medium.

Overleden

Familieleden willen accounts van overleden mensen vaak bewaren. Er staan nog berichtjes op van diegene en dat brengt herinneringen met zich mee. Op Facebook kunnen deze accounts een speciale status krijgen zodat het account niet verwijderd hoeft te worden. Twitter is nu aan het uitzoeken of zij hier ook een optie voor kunnen maken.

Twitteraars

Twitter bestaat al best een tijdje. Het sociale medium werd opgericht in 2006. Veel belangrijke figuren zitten op Twitter. De Amerikaanse president Trump is bijvoorbeeld een bekende persoon die op Twitter zit, net als Geert Wilders van de PVV in Nederland. Maar ook sporters en journalisten gebruiken het medium. In 2012 heeft zelfs Paus Benedictus XVI, voormalig hoofd van de Katholieke Kerk, een account aangemaakt.

Zit jij op Twitter?