Mag jij van je ouders gamen wanneer je maar wil? Of hebben jullie regels afgesproken? Voor mensen onder de achttien jaar gelden in China nieuwe regels over gamen. Dat heeft de Chinese regering bepaald. Er mag niet meer gegamed worden tussen tien uur 's avonds en acht uur 's ochtends. Ook gelden er regels voor hoelang je mag gamen, hoeveel geld je mag uitgeven aan het spel en onder welke naam je speelt.

China wil mensen onder de achttien jaar beschermen tegen de negatieve effecten van gamen. Als je te veel gamet, kan dit ertoe leiden dat je minder goed presteert op school, dat je niet goed in slaap kunt komen of dat je last krijgt van je nek. Ook kan gamen verslavend werken. Dan wil je bijna niets anders meer doen dan gamen.

Tijd

In China is het nu verboden om tussen tien uur 's avonds en acht uur 's ochtends te gamen. Ook mag je, als je jonger bent dan achttien jaar, maar 90 minuten gamen. Dat is anderhalf uur. Op feestdagen zoals Kerst mag in China drie uur gegamed worden.

Geld

In veel games kun je extra's kopen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe levens kopen om langer in het spel te blijven. Daar heeft China ook regels voor gemaakt. Als je jonger dan acht jaar bent, dan mag je niets kopen in een app. Onder de zestien jaar mag je maximaal 26 euro per maand uitgeven.

Nickname

Gebruik jij weleens een nickname als je gamet? Een nickname is een bijnaam die je voor jezelf kunt verzinnen. Dat mag ook niet meer in China. Iedereen moet zich aanmelden onder zijn of haar eigen naam. Zo kunnen ze zien of iedereen zich aan de regels houdt.