Kun jij je voorstellen dat je nooit meer Fortnite mag spelen? Het is YouTuber Jarvis Kaye overkomen. In een van zijn video's liet hij zien hoe hij valsspeelt met een aimbot, dat is speciale software. De maker van het spel, Epic Games, heeft hem daarom voor zijn hele leven verbannen van het spel. De YouTuber is in tranen.

Een aimbot is speciale software die ervoor zorgt dat je beter kunt richten. Hierdoor werd het makkelijker om raak te schieten. Maar zo maakte Jarvis meer kans om te winnen dan andere spelers. Hij speelde dus vals!

Verbannen

Epic Games heeft de video van Jarvis gezien. Het bedrijf voert een streng beleid: valsspelen = nooit meer spelen. Epic Games maakt geen uitzondering. Jarvis is daarom voor zijn hele leven verbannen en mag nooit meer Fortnite spelen.

Tranen

In een nieuwe video geeft Jarvis zijn volgers en Epic Games huilend uitleg. Volgens Jarvis was het de eerste keer dat hij de software gebruikte. Hij dacht dat zijn fans het tof zouden vinden om te zien. Hij biedt Epic Games zijn excuses aan: "Het is mijn schuld, het spijt me. Ik had niet gedacht dat ik hierdoor nooit meer zou mogen spelen."

#FreeJarvis

Fans van Jarvis hebben de hasthag #FreeJarvis aangemaakt. Zij vinden de straf veel te zwaar en zeggen dat er nog nooit zo'n zware straf is uitgedeeld voor valsspelen. Zijn tegenstanders zijn het er niet mee eens. Die vinden: valsspelen = valsspelen.