Luister jij graag naar Reünie van rapper Snelle of ben je toch meer fan van Baby Shark? Wat jouw favoriete nummer ook is, de kans is groot dat jij hem straks kan beluisteren op Spotify Kids. Het bedrijf Spotify komt met een nieuwe app speciaal voor kinderen.

De makers van Spotify Kids willen dat kinderen zich thuis voelen in de nieuwe muziekapp. De app is vrolijker dan de Spotify-app voor volwassenen. En in de nieuwe app heb je geen last van advertenties.

Monsters

Op de app zijn verschillende muzieksoorten te vinden, zoals: Films en TV, Top Hits, Muziekgroepen en Activiteiten (bedtijd, huiswerk, vrije tijd enzovoorts). De verschillende onderdelen hebben ieder hun eigen gekke monster, zodat je ze snel kan herkennen.

Twee versies

Voor het beluisteren van nummers op Spotify heb je niet per se internet nodig. Heb je op een nummer geklikt, dan zie je daaronder een lijst met dezelfde soort muziek. Er komen twee Spotify Kids-versies: een voor jongere kinderen en een voor oudere kinderen.

Gratis

Vanaf vandaag wordt de nieuwe app getest in Ierland. Maar Spotify wil de app snel uitbreiden naar andere landen. Als je ouders een abonnement hebben, kunnen ze Spotify Kids er binnenkort gratis bij nemen.