De zonneauto van een team studenten van de TU Delft is tijdens de World Solar Challenge in brand gevlogen. De auto lag op kop en haalde de finish niet. De studenten balen enorm. Maar de bestuurder is gelukkig niet gewond.

De World Solar Challenge is een racewedstrijd met zonneauto’s. Een zonneauto is een auto die rijdt op zonne-energie. Dat werkt als volgt: de auto heeft zonnepanelen op zijn dak en die vangen het licht van de zon op. Dat zonlicht wordt door een systeem omgezet in elektriciteit. Zo rijdt de auto dus niet op benzine, maar op stroom.

Rook

De zonneauto lag op kop en moest nog 250 kilometer tot de finish. Daar zouden ze ongeveer tweeënhalf uur over doen. Toen rook de bestuurder een brandlucht. Even later kwam er rook de cabine binnen.

Geschrokken

De bestuurder schrok zich rot en kon net op tijd uit de wagen klimmen. Hij is gelukkig niet gewond. Het team is geschrokken en teleurgesteld. De overwinning was zo dichtbij.

Twentse studenten

Eerder berichtten we al dat de zonneauto van Twentse studenten was uitgeschakeld. Zij gingen eerst aan de leiding, maar werden van de weg geblazen door een harde windvlaag.

Geen Nederlandse winnaar

Er deden drie teams uit Nederland mee met de race. Het zag er naar uit dat een Nederlands team ging winnen. De wedstrijd is nu gewonnen door een team uit België.