In Rotterdam is woensdag een containerschip tegen een brug gevaren. Daardoor zijn drie containers van de boot gevallen en gezonken. Volgens de politie waren de containers leeg en kunnen er dus geen gevaarlijke stoffen in het water komen.

Mensen in de buurt zijn flink geschrokken van het ongeluk. Jan Philip van Mourik was in de buurt toen het ongeluk gebeurde. Hij vraagt zich af hoe het heeft kunnen gebeuren. "Ik denk dan: zat die kapitein niet op te letten of zo? Of heeft hij gedronken of zit-ie te appen?" zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Slechte school

Hans Mosselman was ook in de buurt toen het schip tegen de brug voer. Hij denkt dat de schipper op een slechte schippersschool heeft gezeten. "Je vraagt je toch af waar die mensen dan leren varen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Dit schip was echt véél te hoog. Leren ze niet te tellen op school?"

Vergissinkje

Iemand anders die in de buurt van de brug woont, vertelt aan RTV Rijnmond dat de schipper volgens hem wel goed kan varen. "Ik denk dat hij zich heeft vergist in de hoogte van de brug. Hij paste eerst wel onder de Erasmusbrug door, maar de Willemsbrug is een meter lager. Dan gaat het fout",

Onderzoek

De politie en de brandweer kwamen snel naar de plek van het ongeluk. Er wordt nog onderzocht hoe het heeft kunnen misgaan, maar de politie denkt dat de containers op het schip te hoog op elkaar waren gestapeld. Daardoor kon de boot net niet onder de brug door varen en vielen de containers in het water. Gelukkig raakte niemand gewond bij dit ongeluk.

Afgesloten

Inmiddels proberen hulpdiensten de containers uit de rivier te vissen. Hierdoor is de brug een poosje afgesloten voor verkeer.

Hier zie je hoe de containers van het schip vallen.

Schip botst tegen brug in Rotterdam en verliest containers
1
Schip botst tegen brug in Rotterdam en verliest containers