Actrice Imanuelle Grives ken je misschien wel als gymlerares in de serie SpangaS. Vrijdag is bekend geworden dat ze naar de gevangenis moet. Imanuelle probeerde namelijk eerder dit jaar drugs te verkopen in België.

Volgens de rechter had Imanuelle kunnen weten dat drugs gevaarlijk zijn. Mensen kunnen er zelfs aan doodgaan. Daarom moet ze minstens één jaar naar de gevangenis. Ook moet ze een boete van 2.000 euro betalen. Als ze nog eens drugs verkoopt, komen daar nog één jaar gevangenis en 6.000 euro boete bij.

Enkelband

Omdat Imanuelle de drugs in België heeft verkocht, zou ze ook daar naar de gevangenis moeten. Het is nog niet zeker of dat ook gebeurt. Als je in België korter dan drie jaar straf krijgt, krijg je soms een enkelband. Die houdt precies in de gaten waar jij bent. Je hoeft dan niet de cel in, maar moet wel op één plek blijven. Een soort huisarrest, dus!

Nederland

Het kan ook dat Imanuelle vraagt of ze terug mag naar Nederland. Ze moet dan hier naar de gevangenis. In SpangaS is ze dus voorlopig niet meer te zien…