Donderdag zijn de wereldkampioenschappen (WK) para-atletiek begonnen. Dat is een atletiektoernooi voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het toernooi wordt gehouden in Dubai. Er doen vijftien Nederlandse atleten mee.

Als je een lichamelijke beperking hebt, dan mis je bijvoorbeeld een been of een arm. Mensen met een geestelijke beperking zijn minder slim of sociaal. Maar dat betekent niet dat je met een beperking niet kunt sporten. Veel sporters met een beperking hebben een prothese, dat is een arm of been van kunststof. Zo kunnen ze toch sprinten, verspringen of kogelstoten.

Wereldranglijst

Alle Nederlandse deelnemers staan in de top zes van de wereldranglijst. Dat is een lijst waarop voor elke categorie in de atletiek wordt bijgehouden wie de beste atleten zijn. Nederland maakt daardoor veel kans om medailles mee naar huis te nemen.

Zeven medailles

Twee jaar geleden won Nederland zeven medailles op de WK. De bondscoach wil dit jaar weer minimaal zeven medailles mee naar huis nemen. Of dat gaat lukken, is nog even afwachten. De wereldkampioenschappen duren tot 15 november.