Eenmaal, andermaal, verkocht! De bijzondere glittersokken van de wereldberoemde overleden artiest Michael Jackson worden voor het eerst verkocht in een veiling. De grote vraag is nu hoeveel de sokken op gaan brengen.

Dat is nog even afwachten, maar eerder verkochte spullen van de zanger bleken ontzettend populair. Zijn peperdure basketbal, portret en bekende glitterhandschoen werden eerder voor honderdduizenden euro's verkocht.

Diamanten

Het gaat niet om zomaar een paar sokken. Michael Jackson deed zijn wereldberoemde danspas, de moonwalk, in 1983 voor het eerst in de glittersokjes. Michael Jackson droeg de met diamanten beplakte sokken daarna tijdens verschillende optredens.

Miljoen

Michael Jacksons oude manager bewaarde de sokken. Maar nu heeft de hij dus besloten om ze toch te verkopen. Experts verwachten dat de glittersokken tussen de 1 en 2 miljoen dollar zullen opleveren.

King of Pop

Michael Jackson werd ook wel de King of Pop genoemd. Hij begon toen hij klein was al met zijn broers te zingen met de band The Jackson Five. Samen met hen trad hij op, voordat hij voor zichzelf begon. Met het nummer Thriller brak hij in het jaar 1983 door als wereldster. Hij overleed op 25 juni 2009 in de Amerikaanse stad Los Angeles.