Dinsdagavond speelde Ajax uit tegen Chelsea. De club was vastbesloten om het verlies van de vorige keer goed te maken. Tijdens de rust leek de winst met 1-3 voor de Amsterdammers dichtbij. Maar er volgde een knotsgekke tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-4.

De wedstrijd was onderdeel van de Champions League. Dat is een belangrijke competitie waarin de beste clubs uit verschillende Europese landen tegen elkaar spelen. Twee weken geleden verloor Ajax thuis tegen Chelsea, dinsdagavond speelden ze uit in Engeland.

Spannend begin

De wedstrijd begon spannend. Binnen vijf minuten hadden beide teams al gescoord. Daarna volgde een leuke wedstrijd. De clubs waren aan elkaar gewaagd, maar Ajax bleef de betere ploeg. Achterin moesten de mannen wel scherp blijven. Verdedigers Daley Blind en Joël Veltman kregen allebei een gele kaart.

Doelpuntenmakers

Voor rust werd de 1-2 gemaakt door Quincy Promes, die de bal knap raak kopte. Later schoot Hakim Ziyech zo'n mooie vrije trap op doel, dat de keeper de bal niet kon tegenhouden en een eigen goal maakte. De Amsterdammers gingen met 1-3 de kleedkamer in.

Strijd gestreden?

Chelsea begon fel aan de tweede helft en zette Ajax onder druk. Toch lukte het Ziyech om de bal voor te geven aan Donny van de Beek, die de 1-4 maakte. De strijd leek gestreden en fans van Chelsea verlieten zelfs het stadion. Maar daar kregen ze later spijt van…

Negental

Snel na de goal van Ziyech maakte Chelsea via Azpilicueta de 2-4. Ajax kwam verder in de problemen, want Blind en Veltman kregen allebei hun tweede gele kaart. Twee keer geel betekent rood, dus ze moesten het veld verlaten. Ajax speelde verder met negen man. Chelsea kreeg ook nog een strafschop die Jorginho raak schoot en niet veel later maakte James de 4-4. Zo eindigde de wedstrijd.

Boos

De spelers van Ajax zijn boos op de scheidsrechter. Zij vinden het oneerlijk dat Blind en Veltman tegelijkertijd rood kregen, waardoor ze met negen man verder moesten. Aanvoerder Tadic zegt tegen Veronica: "Door de scheidsrechter is onze wedstrijd verwoest. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Voor die actie hadden we alles onder controle." Hij is wel blij dat zijn team het met negen man heeft volgehouden: "We mogen trots op elkaar zijn, we waren beter dan Chelsea."