Goed nieuws! PSV-voetballer Mohamed Ihattaren gaat voor het Nederlands efltal spelen. Omdat hij twee paspoorten heeft, mocht hij kiezen voor welk land hij wil uitkomen.

Mensen die een dubbel paspoort hebben, zijn officieel burger van twee landen. Mohamed heeft ook een Marokkaans paspoort.

Wanneer krijg je een extra paspoort?

Je kan in sommige gevallen een extra paspoort krijgen als je in een ander land bent geboren dan dat je woont. Ook kan het zijn dat je twee paspoorten hebt als je ouders een andere nationaliteit hebben.

Moeilijke keuze

Voetballers mogen maar voor één land uitkomen. Spelers met een dubbel paspoort mogen daarom één keer kiezen voor welk nationaal elftal ze willen spelen. Mohamed kon ook voor de Marokkaanse ploeg kiezen. Best een moeilijk besluit dus.

Naar Amerika

Laatst koos Ajax-speler Sergiño Dest ervoor om zich bij het Amerikaanse team aan te sluiten. Dat is best te begrijpen, want bij dat elftal kan hij waarschijnlijk wat vaker spelen. Mohamed koos gelukkig wel voor Oranje.

Knoop doorhakken

Mohamed heeft alles eens goed op een rijtje gezet, voordat hij de knoop doorhakte. Op de website van de voetbalbond zei hij dit: "Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen."