Afgelopen weekend is het wereldkampioenschap (WK) voor voetballers onder de zeventien jaar begonnen in Brazilië. Zondag verloor de ploeg de eerste wedstrijd al van Japan. Woensdagavond speelden ze tegen Senegal. De jongens verloren de wedstrijd met 1-3.

Oranje won het laatste EK en is op dit moment de Europees kampioen. De jongens kwamen dan ook met een doel naar Brazilië: het toernooi winnen en wereldkampioen worden. Die kans is nu een stuk kleiner geworden.

Groepsfase

De eerste twee wedstrijden in de groepsfase heeft het team verloren. Daardoor staan ze nu op de vierde plek in de poule. Alleen de eerste twee teams uit de poule gaan door naar de volgende ronde. Van alle teams die op de derde plek zijn geëindigd, mogen er vier door.

Wereldtitel

Zaterdag speelt de ploeg de laatste wedstrijd van de groepsfase. Als Oranje nog kans wil maken op de wereldtitel, moeten ze er alles aan doen om te winnen van de Verenigde Staten en zoveel mogelijk doelpunten maken. Alleen dan maken ze misschien nog kans om door te gaan naar de volgende ronde.