Het was een bijzonder gezicht in het Circustheater in Scheveningen. Dinsdagmiddag stonden daar geen acteurs of dansers op het podium, maar gamers. YouTuber Royalistiq had 99 andere gamers uitgenodigd om voor een volle zaal Fortnite met hem te spelen. Zo wilde hij geld ophalen voor het Rode Kruis.

Veel van de gamers waren bekende YouTubers, maar er deden ook een paar kinderen mee. Thiago (8) bijvoorbeeld. Hij had zijn plek gewonnen met een actie: "Royalistiq had zijn volgers gevraagd om geld op te halen voor het Rode Kruis. Toen heb ik twee weken lang cakejes verkocht en lege flessen opgehaald. Ik ben bij het voetbalteam geweest, bij de kapper, op school, in mijn straat… Soms ging ik wel twee uur per dag langs de deuren."

Arme mensen

"Ik heb niet alleen meegedaan om te winnen, hoor. Ik vond vooral de actie goed. Het Rode Kruis zorgt voor arme mensen, bijvoorbeeld als zij ergens wonen waar het oorlog is of als er een natuurramp komt. Dat is zo speciaal."

Thiago tijdens het gamen

Thiago tijdens het gamen

Quin verslagen

Thiago hoefde dus niet per se te winnen, maar hij was wel erg blij met zijn prijs: "Ik stond te stuiteren toen ik hoorde dat ik mee mocht spelen op het podium. Uiteindelijk hebben we een paar potjes gespeeld. Van Royalistiq heb ik niet gewonnen, maar ik heb wel Quin verslagen!"

Succes

In totaal heeft Royalistiq bijna 17.000 euro opgehaald. De YouTuber heeft gezegd dat hij ontzettend trots is op de hele gaming community. Volgens hem heeft iedereen er samen voor gezorgd dat de actie zo'n succes is geworden.

Royalistiq met de cheque

Royalistiq met de cheque