Misschien ga jij deze zomer op vakantie naar het Spaanse eiland Ibiza. Maar wist je dat daar ook veel Nederlanders wonen? Mads (9) is daar een van. Aan NUjunior vertelt hij wat hij het leukste vindt om op het eiland te doen!

Iets meer dan vijf jaar geleden woonde Mads nog in Amsterdam. Maar zijn ouders vonden deze stad veel te druk. Daarom besloten ze om naar Ibiza te verhuizen. "Hier wonen we op het platteland", vertelt Mads. "We wonen in de natuur, in een oude boerderij." Bij de boerderij ligt een gigantische tuin. Bovendien hebben de ouders van Mads twee guesthouses. Dat zijn plekken waar gasten kunnen logeren.

Spetter pieter pater, lekker in het water

"Wat ik de allerleukste plek van Ibiza vind? Dat is Aguamar, een waterpark!" zegt Mads. "Daar hebben ze superveel glijbanen. De coolste vind ik de black hole. Dat is een zwarte glijbaan waarin je bijna niets ziet. Je ziet dus ook niet goed waar je naartoe gaat." Mads is sowieso wel een fan van water. En laat Ibiza daar nu een goede plek voor zijn. "Ik surf al sinds mijn vijfde en ik was vorige week op kanokamp. En volgende week ga ik duiken met een van mijn beste vrienden!"

Mads doet ook aan cliff diving! Daarbij spring je vanaf een klif het water in. Het kan gevaarlijk zijn om dit in je eentje te doen. Daarom is het handig om, net als Mads, alleen onder begeleiding zo'n duik te nemen.

Jammie, hamburgers

Op Ibiza kan je trouwens ook supergoed eten, zegt Mads. "Je hebt hier heel veel goede restaurantjes. Bij ons in de buurt hebben we bijvoorbeeld een hamburgertent, Project Social. Zij hebben een keer een project gehad waarbij ze de helft van hun winst doneerden aan een organisatie die arme kinderen helpt. En zij maken echt de béste hamburgers van het eiland!"

Lekker dansen

Op Ibiza kun je dus je hart ophalen als je van water en van lekker eten houdt. Maar het eiland staat ook bekend om de goede feestjes. En die zijn niet alleen voor volwassenen. "Ik ga bijvoorbeeld weleens naar feestjes bij andere kinderen thuis", vertelt Mads. "Die zijn heel leuk, want daar is vaak een zwembad en je kunt er dansen."

Missen

Ondanks alle leuke dingen van Ibiza, mist Mads Nederland soms wel. "Ik mis het vooral dat ik niet meer zomaar langs opa en oma in Groningen kan. En ik mis de winkelcentrums, want daar is vaak een speelgoedwinkel wat ik graag naartoe ga. Maar gelukkig heb je op Ibiza ook andere speelgoedwinkels!"