De politie in Den Haag heeft zondag een kind van negen opgepakt. Hij liep rond met mensen die brandjes stichtten, de weg blokkeerden en auto's kapotmaakten.

De groep had ook een molotovcocktail bij zich. Dat is een glazen fles met brandbare vloeistof erin. Wanneer die wordt aangestoken, ontploft de fles en vliegt het glas overal naartoe.

Politiebureau

Molotovcocktails zijn gevaarlijk, dus de politie heeft de hele groep meegenomen naar het bureau. Inmiddels is iedereen weer thuis, maar ze krijgen waarschijnlijk nog wel straf.

Duindorp

De opgepakte mensen liepen in de wijk Duindorp. Daar zijn afgelopen week al vaker mensen de straat op gegaan. Ze zijn boos, omdat ze waarschijnlijk geen vreugdevuur mogen bouwen.

Traditie

Het is in Duindorp traditie om met Oud en Nieuw een groot vuur op het strand te maken. Afgelopen jaar was dat vuur veel te hoog geworden. Daardoor waaiden vonken de stad in. Op veel plekken ontstonden brandjes.

Superprofessioneel

De burgemeester van Den Haag heeft daarom gezegd dat alle vuren superprofessioneel moeten worden gemaakt. Volgens hem lukt dat nu niet in Duindorp. En dan kan het vuur dus niet doorgaan.