Rapper Snelle is uitgeroepen tot 'grootste idool van het jaar' tijdens De Jonge 100. In deze wedstrijd maken honderden jongeren met een talent kans op een prijs. Volgens de jury verdiende Snelle zijn titel, omdat hij zo eerlijk over zichzelf rapt in zijn nummers en in korte tijd heel veel fans kreeg.

Snelle, die eigenlijk Lars Bos heet, kreeg dit jaar wel meer goed nieuws. Hij ging als een speer na het uitbrengen van zijn album Vierentwintig en won na één dag een gouden plaat.

Reünie

En alsof dat nog niet genoeg was ontving hij voor zijn nummer Reünie een platina plaat. Ook mocht hij Nederland vertegenwoordigen op de MTV European Music Awards en won hij in de Spaanse stad Sevilla de prijs voor World Wide Best Act.

Meest talentvolle ondernemer

Naast grootste idool van het jaar werden er ook in drie andere categorieën prijzen uitgedeeld. Kunstenaar Rosalie de Graaf werd uitgeroepen tot 'meest talentvolle jonge ondernemer' door haar werken van de presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin die zoenen.

Grootste sporter

Voetballer Frenkie de Jong won de titel van 'grootste sporter' en in de categorie Visionairs won Teun Toebes voor zijn stichting voor oude mensen met dementie.