Klagen jouw ouders weleens dat je alweer online bent? Grote kans van wel. Uit onderzoek van NUjunior blijkt namelijk dat meer dan de helft van de ouders vindt dat hun kind te vaak online is.

Twee van de drie ouders controleren hoeveel tijd hun kind op internet zit. En ja, dat vinden ze bijna altijd te veel. Iets meer dan de helft van de ouders zegt namelijk dat het best wat minder kan met al dat geïnternet.

Jongens versus meisjes

Wil je eigenlijk zelf ook graag minder online zijn? Dan is de kans groot dat je een jongen bent. Eén op de drie jongens vindt dat hij té vaak online is. Bij meisjes is dat maar één op de tien.

Papa en mama

Jongens en meisjes zijn het wel eens over het internetgedrag van hun ouders. Meer dan de helft vindt dat die te vaak online zijn. Tja, je hebt natuurlijk wel een goed voorbeeld nodig!

Week van de Mediawijsheid

Vind jij ook dat jouw ouders te veel online zijn? Of wil je zelf wat minderen? Dan is dit een goed moment om daarover te praten. Het is namelijk Week van de Mediawijsheid. Daarom worden overal in het land activiteiten georganiseerd met het thema 'aan of uit'. Zo leer je zelf beslissen wanneer je online wil zijn en wanneer offline.