Een groep mannen heeft vrijdag voor de tweede avond op rij een winkel in Amsterdam geplunderd. Deze keer gaat het om een winkel van Lacoste, een kledingmerk.

Op donderdag werd er ook een winkel in Amsterdam geplunderd, JD Sports. Zo'n vijftien mannen stormden deze winkel binnen en namen zo veel mogelijk spullen mee. Dit gebeurde gisteren ook bij de winkel van Lacoste.

Bedreigd

Ook bedreigden ze de medewerkers van JD Sports met een mes. De politie zegt dat nog niet bekend is of er in de winkel van Lacoste ook wapens zijn gebruikt.

Twee aanhoudingen

De politie heeft inmiddels al twee verdachten aangehouden voor de overval van de Lacoste-winkel. Naar de rest wordt nog gezocht. Of het bij beide plunderingen om dezelfde groep gaat, is nog niet bekend.

Is het een trend?

Nederland is trouwens niet het enige Europese land dat te maken heeft met plunderingen. Eerder werden er al winkels overvallen in Engeland en België. Het ging steeds om winkels van JD Sports.

Kort daarna werden er filmpjes van de plunderingen online gezet. En de plunderaars hadden altijd zwarte kleren aan. Vrijdag was Lacoste dus aan de beurt.