Een tentenkamp ten noorden van de Franse hoofdstad Parijs is vrijdagochtend ontruimd. De mensen die in de tenten sliepen, zijn immigranten. De politie stuurde de immigranten weg en bracht ze naar opvangplekken.

Er zaten in totaal zo'n drieduizend immigranten in de tentjes. Ze woonden daar al maanden zonder toestemming, illegaal dus. Daar zaten ook ouders met hun kinderen tussen. Immigranten verhuizen of vluchten naar een ander land. Ze hopen dat het leven daar beter is dan in hun eigen land, waar bijvoorbeeld oorlog wordt gevoerd of armoede is.

Geen toestemming

De immigranten die in het tentenkamp woonden, komen uit verschillende landen. Een groot deel van hen heeft geen toestemming om in Frankrijk te blijven. Deze mensen moeten eigenlijk het land uit, maar dat doen ze niet. Ze zijn vaak bang om terug te gaan naar het land waar ze vandaan komen.

Gevaarlijk

De Franse regering heeft nu besloten dat immigranten niet langer in tentjes mogen wonen. In de tenten is het koud, er is weinig ruimte en bijvoorbeeld geen plek om te koken. Ook kan het gevaarlijk zijn in de tentenkampen. Als zoveel mensen zo dicht bij elkaar leven, ontstaan er vaak ruzies. De Franse overheid besloot daarom de immigranten op te vangen in verschillende gebouwen. Hulpverleners zijn blij met de ontruiming van het kamp.