Dafne Schippers baalt. Op een belangrijk toernooi wordt volgend jaar geen hardloopwedstrijd van 200 meter meer gehouden. En laat dat nou net de afstand zijn waarop Dafne supergoed is…

De Diamond League wordt elk jaar georganiseerd door de internationale atletiekorganisatie IAAF. Die organisatie heeft gezegd dat het toernooi korter moet worden. Er kan dan een leuker televisieprogramma van gemaakt worden. Daarom zijn de minst populaire onderdelen geschrapt. Dat zijn het hink-stap-springen, het discuswerpen en de steeplechase (een hindernisbaan).

Populair

Maar hoe zit het dan met de 200 meter? Die hardloopwedstrijd is wel heel populair, maar wordt toch geschrapt. Dat komt omdat veel atleten meedoen aan de 100 én de 200 meter. Omdat in 2020 ook de Olympische Spelen zijn, is de IAAF bang dat sporters te veel wedstrijden gaan lopen. Dat is ongezond.

Dafne is boos

De Nederlandse Dafne Schippers is supergoed op de 200 meter. Dit jaar won ze nog een gouden medaille op die afstand in de Diamond League. Zij is daarom boos dat de wedstrijd verdwijnt. Op Twitter schrijft ze:

"Ik ben verbijsterd. De 200 meter, een van de populairste disciplines, zit niet bij de 24 Diamond League-onderdelen. Serieus?"

Hopelijk kan ze wel meedoen aan de Olympische Spelen!