Nederland stuurt nog steeds kinderen van immigranten naar de gevangenis. Volgens kinderrechtenorganisatie Unicef zaten vorig jaar 210 kinderen in een soort gevangenis voor immigranten.

Deze immigranten verhuizen of vluchten naar een ander land. Ze hopen dat het leven daar beter is dan in hun eigen land, waar bijvoorbeeld oorlog en armoede is. Het opsluiten van deze mensen wordt vreemdelingendetentie genoemd.

Bang en somber

Vreemdelingendetentie mag maximaal twee weken duren. Mensen worden dan vastgehouden vlak voordat ze het land worden uitgezet. Maar veel kinderen zaten wel drie weken lang vast. Een paar kinderen werden zelfs 82 dagen opgesloten, zegt Unicef. De organisatie laat weten dat kinderen heel bang en somber kunnen worden van de opsluiting.

Andere opvang

De Verenigde Naties (VN) is een internationale organisatie van 193 landen. Deze belangrijke organisatie zei in 2010 al dat er iets moet veranderen. De organisatie vindt dat er een andere opvang moet komen voor kinderen van immigranten. Nederland is volgens Unicef het enige Europese land dat kinderen van immigranten opsluit.