Ben jij vrij vandaag? Grote kans van wel, want ruim 4000 scholen doen mee aan de lerarenstaking. Meesters en juffen door het hele land zijn vandaag aan het staken. Ze willen dat de regering meer geld geeft aan het onderwijs.

De staking wordt georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond. Dat is een grote organisatie die opkomt voor leraren. De bond heeft uitgezocht dat de regering te weinig geld vrijmaakt voor het onderwijs. Daarom protesteerden de leraren ook al in maart. Vandaag doen ze dat weer.

Hele land

In maart kwamen de leraren naar het Malieveld in Den Haag om te staken. Dit keer zijn er protesten door het hele land. De Algemene Onderwijsbond verwacht de meeste stakingen in Amsterdam en Leeuwarden. Maar er komen ook veel juffen en meesters naar Eindhoven, Enschede, Zwolle en Arnhem.

Vergaderen

Het is geen toeval dat de juffen en meesters deze dag hebben uitgekozen om te staken. Vandaag wordt er in de Tweede Kamer namelijk vergaderd over het onderwijs. De scholen willen dat de regering met een goed plan komt voor de komende jaren. Een van de grootste problemen is dat er op veel scholen te weinig leraren zijn.

Toch staken

Even leek het erop dat de juffen en meesters niet gingen staken. Vrijdag werd namelijk bekend dat er 460 miljoen euro aan het onderwijs gegeven zou worden. Dat is veel geld, maar de leraren denken dat de 460 miljoen snel op is. Er is de komende jaren nog veel geld nodig om het onderwijs te verbeteren.