De regering van Spanje wil Greta Thunberg helpen om opnieuw de zee over te gaan. Het land hoopt dat ze naar Europa kan komen voor een belangrijke vergadering over het klimaat. Greta voert al een tijd flink actie en vindt dat landen veel meer moeten doen tegen klimaatproblemen.

Op die vergadering praten allerlei landen over milieuproblemen. Je begrijpt vast dat Greta daar graag bij wil zijn.

Praten in Spanje

Eigenlijk wilden de leiders van die landen elkaar ontmoeten in Chili, maar in dat land zijn veel onrustige protesten. Daarom gaan de leiders nu in Spanje vergaderen.

Onhandig voor Greta

Dat is erg onhandig voor Greta, want ze is op dit moment in de Verenigde Staten. Ze was van plan om vanuit daar naar Chili te gaan, want dat land ligt ten zuiden van de Verenigde Staten. Nu moet ze dus weer terug naar Europa.

Niet vliegen

Greta wil niet in een vliegtuig stappen omdat vliegtuigen veel viezigheid uitstoten. Daarom voer ze op een zeilboot de zee over die tussen Europa en de Verenigde Staten ligt. Die zee heet de Atlantische Oceaan. Als ze naar Spanje wil, moet ze opnieuw de Atlantische Oceaan over zien te komen. De heenreis duurde meer dan twee weken!

Minister wil helpen

Ze is bang dat dit niet gaat lukken. Daarom vroeg Greta via sociale media om hulp. Een Spaanse minister reageerde en zei dat Spanje haar graag wil helpen. Nu is het afwachten wat er precies gaat gebeuren!