Dat tennisster Kiki Bertens een aardig balletje kan slaan, wist je misschien al. Vandaag versloeg ze zelfs de nummer één van de wereld. En dat terwijl ze eigenlijk niet eens aan de wedstrijd mocht beginnen!

Kiki mocht namelijk helemaal niet meedoen aan het toernooi, dat de WTA Finals heet. Voor de WTA Finals worden alleen de acht beste tennissters uitgenodigd. Daar hoort Kiki eigenlijk niet bij, want ze staat tiende op de wereldranglijst.

Paar uur van tevoren

De Australische Ashleigh Barty staat op de eerste plek van die lijst. Zij mocht dus wel meedoen aan het toernooi. Daar zou ze eigenlijk spelen tegen Naomi Osaka uit Japan. Kiki mocht de Japanse tennisster vervangen omdat die veel last van haar schouder had. Ze kreeg dit pas een paar uur voor het begin van de wedstrijd te horen.

Spannende pot

Het werd een spannende pot. Kiki stond lang achter, maar wist later steeds meer punten te scoren. Dat is maar goed ook, want uiteindelijk won ze de partij in drie sets! Kiki zei later dat ze al haar energie had gebruikt in het duel.

Donderdag weer de baan op

Dat betekent ook dat Kiki een stapje verder is in het toernooi. Donderdag speelt ze haar volgende wedstrijd. Als ze die wint, staat ze in de halve finale van de WTA Finals. Spannend!