"Laat topsporters blijven sporten." Dat zegt een grote sportorganisatie. Door de nieuwe coronaregels mogen topsporters nu geen wedstrijden meer spelen. Daar balen ze erg van.

Sinds deze week zijn de regels voor sporters strenger. Kinderen mogen nog gewoon trainen, maar volwassenen moeten tijdens het sporten 1,5 meter afstand houden. Ook mogen ze met maximaal vier mensen samen sporten. Dat maakt het lastig om te trainen voor sporten als hockey.

Uitzondering

Voor professionele voetballers geldt een uitzondering. De mannen- en vrouwenteams uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie-teams mogen gewoon wedstrijden blijven spelen. Volgens sportorganisatie NOC*NSF is dat oneerlijk voor andere sporters. Daarom hebben ze een brief aan het kabinet geschreven. Daarin zeggen ze dat ze willen dat voor meer sporten een uitzondering gaat gelden.

Achterlopen

Volgens NOC*NSF is het belangrijk dat sporters blijven trainen en wedstrijden blijven spelen, omdat ze anders te veel gaan achterlopen op hun tegenstanders uit het buitenland.

'Mag echt niet'

De minister heeft gezegd dat ze snapt dat veel sporters willen blijven doorgaan. Toch gaat ze de regels niet soepeler maken. Volgens haar moet er nu eerst voor worden gezorgd dat er minder besmettingen met het coronavirus komen.