Jos B. moet misschien 15 jaar naar de gevangenis voor de dood van Nicky Verstappen. Hij zou ook verplicht hulp moeten krijgen voor problemen in zijn hoofd. Dat is donderdagavond gezegd in de rechtbank.

Nicky Verstappen verdween 22 jaar geleden van een zomerkamp. Hij was toen 11 jaar oud. Na een dag werd hij dood gevonden op de hei. Volgens de politie is hij seksueel misbruikt en vermoord. Jarenlang wist niemand wie Nicky had gedood, maar twee jaar geleden ging de politie nieuwe technieken gebruiken. Daarmee vonden ze sporen van Jos B. op Nicky.

Voorstel

Als de politie klaar is met een onderzoek, gaat het Openbaar Ministerie ermee verder. Daar bedenken ze ook een voorstel voor de straf. Voor Jos B. is dat dus 15 jaar en verplichte hulp. Als hij die hulp niet wil, moet hij volgens het Openbaar Ministerie 18 jaar naar de gevangenis.

Beslissing komt later

Het is niet zeker dat Jos B. die straf ook echt krijgt. Dat beslist de rechter volgende maand. Jos B. zegt zelf dat hij Nicky wel gevonden heeft, maar dat de jongen toen al overleden was.