Huayu (11) uit het Limburgse Roermond heeft zaterdag het Prinses Christina Concours gewonnen! Dat is een belangrijke prijs voor jongeren die klassieke muziek maken. Ze won in de categorie piano.

Het Prinses Christina Concours is vernoemd naar de tante van koning Willem-Alexander: prinses Christina. Zij was een groot liefhebber van muziek en zingen.

Goed gespeeld

Voordat Huayu in de finale kwam, moest ze het in een paar rondes opnemen tegen andere jonge muzikanten. Dat gebeurde een paar weken geleden. "Ik zou wel heel blij zijn als ik win, want dat betekent dat je goed hebt gespeeld", zei Huayu eerder tegen NUjunior, nadat ze door die voorrondes heen was gekomen. Toen wist ze nog niet dat ze ook echt zou winnen!


Nog meer winnaars

Huayu was met haar elf jaar eigenlijk nog te jong om mee te doen aan het Prinses Christina Concours. Maar de jury vond dat ze zó goed speelde, dat ze toch nog mee mocht doen. Ze is trouwens niet de enige die zaterdag won. Matthijs (15) won het concours namelijk in de categorie gitaar en Iris (18) won in de categorie viool.

Heb jij de tekst goed gelezen? Laat maar zien en beantwoord deze vraag! (Zie je geen vraag? Refresh dan even deze pagina.)