Heb jij zaterdag de vierde aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? gezien? Elke week verzamelt NUjunior de beste tips en hints die ons helpen om de saboteur te vinden. Maar let op: als je de laatste aflevering nog niet hebt gezien, moet je nu misschien stoppen met lezen. We gaan namelijk wel het een en ander verklappen.

Dikke pech voor Ellie. Zij was namelijk een van de mensen die de test het slechtst hebben gemaakt. Alleen deed zij nét wat langer over het maken van die test. Daarom moest ze helaas het veld ruimen. Ellie is de Mol dus niet. Maar wie wel? Dat is nog een groot raadsel. En misschien kun jij die oplossen met deze hints…

Hint 1: Spoorloos schilderij

Bij de allereerste opdracht moeten Patrick, Ron en Ellie in een museum bepaalde schilderijen vinden. De andere kandidaten beschrijven die schilderijen door de telefoon. De drie museumgangers vinden alle schilderijen, behalve die van Peggy. Toch staat Ron op het laatste moment voor het juiste schilderij. En hij denkt ook te weten dat dit hem is. Maar waarom zegt hij niks tegen Ellie en Patrick?

Ron staat voor het juiste schilderij, maar zegt niets tegen de anderen. (Beeld: AVROTROS.)

Hint 2: Verdacht, Peggy en Nikkie!

Tijdens de tweede opdracht moeten de kandidaten kijken naar een druk plein waar mensen koffertjes aan elkaar overgeven. In één daarvan zit geld. Weten ze aan het einde van het spel welk koffertje dit is? Dan spekken ze de pot. Tenminste, als ze weten welke oud-Mollen er ook nog op het plein liepen. Peggy zegt dat ze Jon van Eerd zag, terwijl hij er niet bij was. Nikkie gaat hierin mee. Verdacht, dames!

De kandidaten kozen het juiste koffertje. Maar ze kregen het geld niet! (Beeld: AVROTROS.)

Hint 3: De gevallen kaart

De derde opdracht draait om ansichtkaarten. De kandidaten moeten de plekken die op de kaarten staan opzoeken en precies op de juiste manier fotograferen. Op elke kaart staat het bedrag dat ze met de foto kunnen verdienen. Ron heeft op een gegeven moment een kaart van 250 euro vast. Best een hoog bedrag! Wanneer hij hem terug wil leggen in het rekje, valt de kaart op de grond. Ron raapt hem niet op. Misschien omdat hij als Mol niet wil dat Nikkie hem alsnog pakt? Nog een hint naar Ron, dus!

Ron heeft een kaart met een superhoge waarde vast. Wanneer hij later valt, pakt hij hem niet op. Zo kan Nikkie hem niet meer zo snel vinden. Verdacht! (Beeld: AVROTROS.)

Hint 4: Tygo, wat doe je?

Tijdens vorige afleveringen was er veel te doen om Tygo zijn shirts. Elke keer droeg hij een shirt dat met spiegelbeeld te maken heeft. Opvallend, want de eerste opdracht van de eerste aflevering heette Spiegelbeeld. Nu doet hij weer iets geks: op de kandidatenfoto van deze aflevering lijkt hij de letter M te maken met zijn handen. Verdacht!

Tygo lijkt met zijn handen wel een letter uit te beelden... (Beeld: AVROTROS.)

Heb jij de tekst goed gelezen? Laat maar zien en beantwoord deze vraag! (Zie je geen vraag? Refresh dan even deze pagina.)