De herfst is officieel begonnen, dus het is tijd om… te skiën! Nou ja, op een binnenbaan dan. Liever buiten? Je kunt deze week ook een echte samenspeelkampioen worden.

IJskoude pret

Skiën, snowboarden, maar ook karten op het ijs of skydiven: bij SnowWorld heb je altijd een superspannend dagje uit. Het maakt niets uit of je in Rucphen, Zoetermeer, Landgraaf of een van de andere vestigingen gaat. Op de ijskoude banen met sneeuw word jij binnen no-time een echte wintersporter. Extra leuk: voor een skipas van twee uur betaal je nu geen 34,50 euro, maar 24,50 euro.

Bestel hier je tickets met korting.

Ga jij skiën, snowboarden of iets anders doen? (Foto: SnowWorld)

Samenspeelkamioen

Hoe is het om niet te kunnen zien? Of niet te kunnen horen? Dat ontdek je op zaterdag 26 september tijdens het SamenSpeelSpel in de Speelnatuur in Tiengemeenten. Samen met andere kinderen ga je allerlei uitdagingen aan. Lukt het jullie om een echte samenspeelkampioen te worden? Dit spel is geschikt voor kinderen met en zonder beperking.

Lukt het jou om alle uitdagingen door te komen? (Foto: 123RF)

Waar is de gans met de gouden eieren?

Evi’s ouders zijn de baas van het Fabeldierenpark: een dierentuin propvol bijzondere beesten. Griffioenen, eenhoorns… in het grootste geheim wordt er voor al die dieren gezorgd. Maar dan verdwijnt de gans met de gouden eieren. Lukt het Evi en haar vriend Jonas om haar terug te vinden? Het fabeldierenpark en de verdachte draak ligt nu in de winkel!

De verdachte draak is een deel uit een serie. Het eerste deel heet Het Fabeldierenpark en de vermiste griffioenen. (Foto: De Fontein)

Pret in de paleistuin

Heb jij weleens een broodje gebakken in de tuin van een echt paleis? Op festival Roots in the Woods kan dat. Op zaterdag 26 en zondag 27 september verandert de tuin van Paleis Het Loo in een echt festivalterrein. Je kunt er luisteren naar concerten, jezelf verbazen bij geweldige circusacts en lekker klimmen in de bossen. Ben je al onderweg?

Natuurlijk houdt Roots in the Woods zich dit jaar aan de coronaregels. (Foto: Facebook/Roots in the Woods)

Dan maar Brabant…

Ken je het verhaal van Ron en Riet die naar Spanje gingen? Ze gingen niet! Het echtpaar wil heel graag aan de Spaanse Costa een mobiele frietzaak beginnen. Onderweg naar het zonnige zuiden gooit de coronacrisis roet in het eten. Dus… ze vertrekken niet en stranden op de camping in Noord-Brabant. Maar of dat nou een goed idee is? De supergrappige serie Ron & Riet vertrekken niet kijk je op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Ron Boszhard doet niet alleen mee aan Wie is de Mol? Hij speelt ook zichzelf in Ron & Riet vertrekken niet! (Foto: NPO)

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)