Het gaat niet goed met de bosbranden in Amerika. De branden, die al sinds augustus woeden in het westen van het land, hebben al 1,8 miljoen hectare natuur in de as gelegd. Ter vergelijking: dat gebied is ongeveer net zo groot als de helft van Nederland.

De natuurbranden woeden vooral in de staten Californië en Oregon. Ruim 16.000 brandweerlieden doen er alles aan om het vuur te blussen, maar dit valt niet mee. De natuur in de twee staten is namelijk behoorlijk droog. Bovendien zorgt de wind ervoor dat de vlammen zich snel verspreiden.

Ongezonde lucht

De vlammenzee is niet het enige waar de Amerikanen zich zorgen over maken. Want de rook die bij het vuur vrijkomt, zorgt voor een ongezonde lucht. Ook hier zorgt de wind voor extra problemen, want die slechte lucht wordt de rest van Amerika in geblazen. Zelfs in New York, een stad die duizenden kilometers bij Californië en Oregon vandaan ligt, hebben ze last van de rook.

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)