Buitenaards leven bestaat niet. Of toch wel? Wetenschappers denken dat er rond de planeet Venus misschien iets leeft. Het gaat dan niet om uit de kluiten gewassen marsmannetjes, maar om miniwezentjes.

Op Venus is het ongeveer 420 graden. Dat is veel te warm om te leven, ook voor miniwezentjes. Maar in de luchtlaag rond de planeet is het maar zo'n 30 graden. Dat is een prima temperatuurtje voor veel levensvormen!

Fabrieken of leven?

Onderzoekers hebben daarom met een telescoop gekeken naar die luchtlaag. En wat bleek? Er zit fosfine in. Die stof wordt alleen gemaakt door fabrieken en piepkleine wezentjes. De onderzoekers hebben nog gecontroleerd of de fosfine wordt gemaakt door vulkanen of bliksem, maar dat is niet zo. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat er echt buitenaards leven is rond Venus!

Megazuur

De wezentjes zouden dan wel van zuur moeten houden. De wolken rond Venus bestaan namelijk bijna helemaal uit zwavelzuur. Als je als mens in aanraking komt met die megazure stof, verschrompelen je huidcellen. Brr..!

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)