Ben je jonger dan 16? Dan kun je binnenkort geen messen meer kopen bij Action, Xenos, HEMA of IKEA. Dat zeggen NH Nieuws en RTL Nieuws. De winkels willen er op die manier voor zorgen dat jongeren geen messen meer meenemen op straat.

Afgelopen zomer kwamen agenten in de Zaanstreek (Noord-Holland) een paar keer jongeren tegen die gewapend waren met messen. Die waren allemaal bij Action gekocht. Die winkel besloot daarom om geen messen meer te verkopen aan kinderen.

Doen jullie ook mee?

Sinds Action is gestopt met messen verkopen, hebben de agenten geen messen van die winkel meer gezien bij jongeren op straat. De burgemeester van Zaanstad heeft daarom aan Xenos, HEMA, IKEA en Blokker gevraagd of die winkels ook willen stoppen met messen verkopen aan kinderen.

Stuur je ouders maar

Xenos, HEMA en IKEA hebben besloten dat ze dat gaan doen. Als je voortaan een nieuw broodmes wilt, moet je dus je ouders naar de winkel sturen.

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)