Feest voor TikTok: de app heeft 100 miljoen actieve gebruikers in Europa. Dat zijn mensen die minimaal eens per maand inloggen. Dat betekent dat van elke zeven Europeanen er eentje regelmatig de app gebruikt. Wauw!

TikTok is nu in Europa even groot als in de Verenigde Staten. Daar haalde de app deze zomer de 100 miljoen gebruikers. Toch gaat het niet goed met de app in dat land.

Eng

De Amerikaanse president Donald Trump vindt TikTok eng, omdat de app wordt gemaakt door een Chinees bedrijf. Hij denkt dat TikTok gegevens van gebruikers deelt met de Chinese regering. Die zou dan precies kunnen zien wat mensen in Amerika doen.

Verkopen aan Amerika

President Trump heeft daarom een paar weken geleden gezegd dat hij TikTok gaat verbieden. Alleen als de app wordt verkocht aan een Amerikaans bedrijf, mag die in de Verenigde Staten blijven bestaan. Sindsdien zijn er veel gesprekken geweest over de app.

Is dit genoeg?

Het Amerikaanse bedrijf Oracle heeft nu beloofd dat het alle gegevens van Amerikaanse gebruikers wil opslaan. Het is nog niet duidelijk of president Trump dat genoeg vindt. Het is dus nog even spannend of TikTok echt blijft bestaan in Amerika…

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)