Het is feest voor tennissers Naomi Osaka en Dominic Thiem. Zij wonnen zondag de US Open, een van de grootste tennistoernooien van de wereld.

Naomi Osaka deed mee met de vrouwen. In het begin van de finale leek het alsof ze ging verliezen, maar na bijna twee uur sleepte ze toch de titel in de wacht. Het is de tweede keer dat ze de US Open wint. Bovendien is ze vanaf nu de meest succesvolle Aziatische tennisser die in haar eentje speelt ooit!

Eerste keer

Voor Dominic Thiem is het de eerste keer dat hij een van de belangrijkste toernooien won. De afgelopen vier jaar ging de winst altijd naar de bekende tennissers Roger Federer, Rafael Nadal of Novak Djokovic, maar dit jaar was Federer geblesseerd, durfde Nadal niet te komen door het coronavirus en moest Djokovic halverwege het toernooi stoppen, omdat hij een bal tegen een lijnrechter had geslagen. Daardoor kon Dominic Thiem na een spannende finale eindelijk de prijs meenemen!

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)