De Eredivisie voor vrouwen is al een paar dagen bezig, maar nu mogen de mannen ook weer aan de slag. Zaterdag ging de Eredivisie voor hen van start met een wedstrijd tussen FC Twente en Fortuna Sittard. Die eindigde met 2-0 voor FC Twente. Ook op zondag werden er meerdere wedstrijden gespeeld.

De start Eredivisie voor mannen liep door het coronavirus flink wat vertraging op. Eigenlijk zouden de eerste wedstrijden al maanden eerder worden gespeeld. Ook nu de competitie weer van start is, gooit het virus alsnog roet in het eten van veel fans. Want er mogen veel minder mensen in de stadions komen dan voorheen. Zo kan iedereen goed 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Gratis mee

Om het stadion toch nog wat voller te krijgen, heeft FC Emmen iets bedacht: volwassenen mogen tijdens de eerste drie thuiswedstrijden gratis een kind van 11 jaar of jonger meenemen. Kinderen hoeven zich namelijk niet aan de anderhalvemeterregel te houden.

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)