Heb jij zaterdag de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? gezien? Elke week verzamelt NUjunior de beste tips en hints die ons helpen om de saboteur te vinden. Maar let op: als je de laatste aflevering nog niet hebt gezien, moet je nu misschien stoppen met lezen. We gaan namelijk wel het een en ander verklappen.

Verdacht jij Nadja na de eerste aflevering? Niet zo gek, want heel veel hints wezen naar haar. Maar helaas: zij moest Wie is de Mol ? in de tweede aflevering verlaten. Wie dan wel die grote saboteur is? Dat is nog een groot raadsel. En misschien kun jij die oplossen met deze hints...

Hint 1: Oeps, niet gezien

Nadja en Peggy lopen zomaar langs een paaltje waar ze veel geld kunnen verdienen. Was dat per ongeluk of expres? (Bron: AVROTROS)

Bij de eerste opdracht moeten kandidaten met manden vol stenen sjouwen. Steeds als ze bij een paaltje komen, kunnen ze stenen inwisselen voor geld. Maarja, dan moeten ze het paaltje wel zien. Peggy en Nadja lopen zomaar een van die paaltjes voorbij. Was dat per ongeluk of expres? Nadja kan de Mol niet zijn, nu ze uit het spel ligt. Maar Peggy maakt zich behoorlijk verdacht!

Hint 2: Lekker laseren

De kandidaten moeten jokers, vrijstellingen en geld pakken en dit in het kistje doen. (Bron: AVROTROS)

De tweede opdracht is een opdracht waar elke Mol-deelnemer zich op verheugt: de laseropdracht. De kandidaten moeten al lasergamend een kist naar een finishlijn brengen. Over het hele parcours liggen geld en jokers verspreid. Die zijn alleen geldig als ze in de kist komen. Het is handig om als Mol veel spullen te pakken, maar ze niet in de kist te doen. Zo lijkt het of je toch nog je best hebt gedaan. En laten Horace en Patrick dit nu hebben gedaan. Interessant...

Hint 3: Geld of geen geld?

Patrick moet kiezen: een zwarte vrijstelling of geld. (Bron: AVROTROS)

Tijdens de derde opdracht moeten kandidaten in tweetallen vragen verzinnen beantwoorden. Het team met de meeste juiste antwoorden krijgt een zwarte vrijstelling. Jeroen en Ellie winnen. Maar de penningmeester, Patrick, krijgt een keuze: of hij deelt de vrijstelling met Jeroen en Ellie, of niemand krijgt hem en er komt 1.500 euro in de pot. Patrick kiest voor geld, iets wat een Mol nooit zou doen. Maar misschien doet hij dat om zichzelf niet verdacht te maken. Wat denk jij?

Hint 4: Wist ze het of wist ze het niet?

Ellie ging naast Rik zitten en dat bleek best een goede zet te zijn. Want nu is ze door naar de volgende aflevering. Wist ze dat dit zou gebeuren? (Bron: AVROTROS)

Tijdens de executie staan de stoelen van de kandidaten altijd tegenover Rik. Maar deze keer staat een van de stoelen naast hem. Ellie neemt plaats op die stoel. Pas daarna wordt duidelijk dat zij hierdoor een vrijstelling heeft en door is naar de volgende aflevering. Zou zij dit van tevoren al hebben geweten? Let tijdens de executie ook even op Nikkie. Waar de andere kandidaten heel erg gespannen zijn, is zij superrustig. Misschien omdat ze de Mol is en dus weet dat ze niet naar huis gaat?

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)