De Amerikaanse vrouw Brittany Keech kreeg een wel heel vreemde kaart in haar brievenbus. Hij is namelijk 100 jaar oud! Het gaat om een kaart voor Halloween. Hij is op 29 oktober 1920 verstuurd door ene Flossie Burgess en was bedoeld voor Roy McQueen.

Brittany wil de kaart graag teruggeven aan de familie van Flossie of Roy. Om die te vinden, postte ze een foto van het kaartje op Facebook.

Klaar met geschiedenis

In de kaart vertelt Flossie aan Roy over hoe het bij haar thuis is. "Het is verschrikkelijk koud hier", schrijft ze. "Ik ben net klaar met geschiedenisles en ga zometeen naar bed. Vader is zich aan het scheren en moeder vertelt me wat jullie adres is. Ik ga zo stoppen met schrijven voor de nacht. Ik hoop dat het goed gaat met opa en oma."

Zo ziet de achterkant van het kaartje eruit. (Bron: Brittany Keech)

Van de rommelmarkt

Hoe de kaart in Brittany's brievenbus is beland, is onduidelijk. Een Amerikaans postbedrijf zegt dat het onwaarschijnlijk is dat het ding simpelweg wat laat is afgeleverd door de postbode. Ze denken eerder dat iemand de kaart heeft opgestuurd nadat hij hem had gekocht in een tweedehands winkel of op een rommelmarkt.

Veel aandacht

Brittany heeft Facebook dus ingezet om in contact te komen met de familie van Flossie of Roy. Onder haar bericht staan veel reacties van mensen die haar willen helpen. Ook is ze door meerdere Amerikaanse kranten en nieuwssites geïnterviewd. Met succes, want volgens Brittany heeft ze hierdoor misschien een familielid gevonden!

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)