Op een kruispunt, in een park of op een bouwplaats: overal in Nederland zijn donderdag luchtballonnen geland op gekke plekken. Waarschijnlijk komt dat doordat de wind plotseling draaide en minder hard werd.

In Den Bosch landde een ballon op een druk kruispunt. De bestuurder heeft tegen het Brabants Dagblad gezegd dat de wind vrij plotseling draaide. Daardoor moest hij kiezen: landen op een gekke plek of de hele stad weer over. Het werd het eerste. Volgens de ballonvaarder was de landing bijzonder, maar is het nooit gevaarlijk geworden.

De ballon in Den Bosch.

Park en bouwplaats

Hij was niet de enige met een gekke landing. In Eindhoven belandde een ballon in een park en in Utrecht vloog een ballon superdicht langs huizen om uiteindelijk te landen op een bouwplaats.

Met het mandje in het water

In Roermond gebeurde het omgekeerde: daar had een ballon moeite met opstijgen. Het mandje raakte zelfs het water van de meren waarbij hij was opgestegen! Gelukkig kwam ook dat goed en kreeg de ballonvaarder de ballon de lucht in.

De ballon in Roermond.

Dip in de wind

Volgens deskundigen kwamen de ballonnen in de problemen, omdat het aan het eind van de middag ineens minder hard waaide. Daardoor konden de ballonnen niet in de lucht blijven tot ze een veilige landingsplek hadden gevonden.

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)