Speel jij Fortnite op een iPhone of computer van Apple? Dan kun je gewoon blijven inloggen met je Apple-account. Dat hebben de makers van het spel gezegd. Eerder hadden ze gewaarschuwd dat je vanaf 11 september niet meer kon inloggen met een Apple-account. Dat wordt nu later.

Fortnite heeft niet gezegd hoelang je nog kunt inloggen met je Apple-account. Volgens de makers van het spel is het slim om ervoor te zorgen dat je ook kunt inloggen met een e-mailadres en wachtwoord. Zo weet je zeker dat je er altijd in kunt.

Ruzie

De manier van inloggen verandert, omdat Apple en Fortnite al een tijdje ruzie hebben. Als je op een iPhone speelt en iets koopt in Fortnite, krijgt Apple een gedeelte van dat geld. Een paar weken geleden heeft Fortnite een trucje bedacht, waardoor het spel al het geld krijgt. Apple vindt dat niet fijn.

Rechtszaak

Als straf mag Fortnite daarom niet meer in de App Store staan van Apple. Omgekeerd heeft Fortnite nu bedacht dat het moeilijker wordt om in te loggen op een Apple-apparaat. De bedrijven zijn ook een rechtszaak tegen elkaar begonnen, maar het zal nog wel een tijdje duren voordat de uitkomst daarvan duidelijk is…

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)