Speel je Fortnite op een apparaat van Apple? Zorg dan dat je e-mailadres en wachtwoord kloppen. Vanaf vrijdag kun je namelijk niet meer inloggen met je Apple-account. Dat hebben de makers van Fortnite gezegd.

Apple en Fortnite hebben al een tijdje ruzie over geld. Als je op een iPhone iets koopt in Fortnite, krijgt Apple normaal een gedeelte van dat geld. Een paar weken geleden heeft Fortnite een trucje bedacht, waardoor al het geld naar Fortnite gaat. Apple is daar niet blij mee.

Straf

Fortnite mag daarom al een tijdje niet meer in de App Store staan. Je kunt het spel dus niet meer downloaden op een iPhone of iMac. Fortnite heeft daarom een tegenzet bedacht: vanaf vrijdag kun je dus niet meer inloggen met je Apple-account.

'Ik heb gelijk!' 'Nee, ik!'

Apple en Fortnite vinden allebei dat zij gelijk hebben in deze ruzie. Daarom hebben ze een rechter gevraagd om te beslissen wat er moet gebeuren. Het gaat alleen nog wel een tijdje duren voordat de rechtszaak klaar is. Voorlopig kun je dus maar beter zorgen dat je e-mailadres en wachtwoord kloppen!

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag.