Een juf of meester die thuis moet blijven, omdat de uitslag van de coronatest er nog niet is. Op steeds meer scholen hebben ze daar last van. Soms moeten zelfs klassen naar huis worden gestuurd, omdat niemand ze les kan geven. Daarom wordt er nu hard gewerkt aan verschillende oplossingen.

Het is de laatste tijd erg druk bij de coronatests. Soms duurt het een paar dagen voordat je getest kunt worden en dan moet je ook nog maximaal twee dagen wachten op de uitslag. Al die tijd mag een juf of meester niet werken. En dat is best lastig…

Zelf tests kopen

Daarom hebben sommige scholen zelf coronatests gekocht. Een leerkracht die ziek is, kan dan meteen worden getest en 's avonds al de uitslag krijgen. Dat scheelt veel tijd, maar is ook duur. Eén coronatest kost een school namelijk 100 euro.

Voorrang

Verschillende onderwijsorganisaties hebben daarom een andere oplossing bedacht. Zij hebben aan de minister gevraagd om leerkrachten voorrang te geven bij de gewone coronatest. Volgens hen is dat voor iedereen beter, omdat veel mensen last hebben van een zieke leerkracht. Als jouw klas naar huis moet, krijg jij namelijk geen les en kunnen je ouders waarschijnlijk niet of minder werken. De minister heeft nog niet gezegd of hij dit plan ook gaat uitvoeren.

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag.