In Moria, een groot vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos, zijn meerdere branden uitgebroken. Duizenden mensen zijn hierdoor op de vlucht geslagen. De Griekse regering zegt dat het grootste deel van het kamp is verwoest. Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet duidelijk.

Moria is een van de grootste vluchtelingenkampen in Europa. Er wonen ongeveer 13.000 mensen, terwijl er eigenlijk maar ruimte is voor een paar duizend mensen. Hoe de branden zijn ontstaan, is nog niet zeker. Maar ze zijn mogelijk aangestoken door bewoners van het kamp. Zij zouden boos zijn geweest omdat een aantal vluchtelingen in quarantaine moesten. Dat was omdat ze het coronavirus hadden.

Slechte omstandigheden

Het is niet de eerste keer dat Moria in het nieuws komt. Het kamp staat namelijk bekend om de slechte omstandigheden waarin de bewoners leven. Want doordat het superdruk is in Moria, leven veel mensen dicht op elkaar. Bovendien is het er vies en ligt er overal afval. Daardoor worden mensen snel ziek. Ook kan het erg onveilig zijn in het kamp.

Heb jij de tekst goed gelezen? Dan is deze vraag vast een makkie voor je: