Goed nieuws voor Ajax-voetballer Daley Blind. Van zijn doktoren mag hij weer volop trainen. Twee weken geleden zakte de voetballer in elkaar tijdens een oefenwedstrijd. Zijn artsen hebben hem daarna goed onderzocht en zeggen nu dat er geen reden is om Daley langer aan de kant te houden.

Daley zakte twee weken geleden tijdens een wedstrijd in elkaar omdat zijn defibrillator afging. Een defibrillator is een kastje dat de voetballer onder zijn huid heeft, bij zijn hart. Als zijn hart het even niet goed doet, geeft het ding een stroomstoot om hem weer aan de gang te krijgen. Daley kreeg het kastje omdat hij eind 2019 hartproblemen kreeg.

Niet meedoen

Nadat Daley in elkaar was gezakt, mocht hij even niet meedoen met de trainingen van Ajax. Zijn artsen wilden hem namelijk eerst onderzoeken. Ook kon hij niet meedoen met de eerste twee Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. De eerste wedstrijd was tegen Polen. Toen won Nederland met 1-0. Bij de tweede wedstrijd, tegen Italië, had de Nederlandse ploeg minder succes. Die wedstrijd verloren de mannen met 0-1.

Heb jij deze tekst goed gelezen? Dan is deze vraag vast een eitje voor je: