De deelnemers aan de internationale finale van het Junior Songfestival treden dit jaar op vanuit hun eigen land. De organisatie heeft dat besloten, omdat het door het coronavirus te gevaarlijk is om mensen uit allerlei landen naar Polen te halen.

Normaal is er eerst een landelijke finale van het Junior Songfestival. De winnaar daarvan mag het in het buitenland opnemen tegen de finalisten van andere landen. Dit jaar zou die show in Polen zijn. Dat gaat dus niet door.

Studio in eigen land

In plaats daarvan treden alle finalisten in een studio in hun eigen land op. Die optredens zijn te zien in één grote show. Een paar delen daarvan komen wel uit Polen. Zo zijn de presentatoren in dat land en komen daar artiesten optreden in de pauze.

Veranderingen in Nederland

Ook in Nederland zijn er veranderingen in het Junior Songfestival. De landelijke finale gaat gewoon door, maar er mag geen groot publiek komen kijken. UNITY, T-SQUARE, Robin en Jackie en Janae treden op 26 september alleen op voor hun huisgenoten, al kan iedereen natuurlijk wel via de televisie meekijken! Op die manier weten de organisatoren zeker dat het veilig blijft.

Even testen! Heb jij de tekst hierboven goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag.