Nog maar een paar dagen en dan staan Jackie (14) en Janae (13) in de finale van het Junior Songfestival. Samen nemen ze het op tegen drie andere acts. Maar wie zijn Jackie en Janae eigenlijk? NUjunior kletste met de meiden om ze beter te leren kennen!

"Ik was zo blij toen ik werd overvallen door Mathieu", zegt Jackie. "Dit was het laatste jaar dat ik kon meedoen. Toen ik hoorde dat ik erbij zat, voelde het echt alsof een droom uitkwam." Ook Janae vond het leuk dat ze met Jackie verder mocht: "Ik hoopte al een beetje dat ik iets met Jackie zou gaan doen. Tijdens de audities klikte het namelijk al heel goed tussen ons."

Een echte Jackie en Janae

De afgelopen maanden hebben Jackie en Janae samen hard gewerkt aan hun liedje It's You and Me. "Ik ben superblij met ons nummer", zegt Janae. "Het heeft een mooie, krachtige boodschap en het is de afgelopen maanden echt van ons geworden. Ik vind het heel speciaal dat je 'Jackie en Janae' kunt intypen en dan een liedje tegenkomt dat voor ons is gemaakt." "Dat heb ik ook nog steeds", vult Jackie aan. "Soms denk ik ineens: wow, dit is gewoon van mij! Dat maakt het ook makkelijker om er hard voor te werken."

It's you and me - Jackie en Janae
1
It's you and me - Jackie en Janae

Jackie en Janae hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun liedje.

Vrienden

Want hard werken is het. De finalisten repeteren vaak op zaterdag- en zondagmiddag voor het groepsnummer. Soms hebben ze 's ochtends een extra repetitie voor hun eigen liedje. "Dat is best wel veel," zegt Jackie, "maar gelukkig is het supergezellig met alle finalisten. We zijn echt vrienden geworden. Ik spreek bijvoorbeeld weleens af met Robin, omdat zij in de buurt woont."

Logeren op het strand

Voor Jackie en Janae is zomaar afspreken wat lastiger, omdat zij ver bij elkaar vandaan wonen. Toch zien ze elkaar ook buiten de repetities. "Dan ga ik gewoon bij Jackie logeren", zegt Janae. "Deze zomer ben ik zelfs een paar dagen in het strandhuisje geweest waar zij op vakantie was. Het was echt superleuk om elkaar op die manier beter te leren kennen."

TikToks

Wat zangeressen dan doen tijdens zo'n logeerpartij? "Zingen, natuurlijk", zegt Jackie. "Maar soms doen we ook andere dingen, hoor. We zijn bijvoorbeeld naar een speelhal geweest en we hebben heel veel TikToks opgenomen. Eigenlijk hebben we vooral heel veel lol met elkaar!"

Even testen! Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag. (Zie je geen vraag? Ververs dan even de website in je browser.)