Het wordt herfst en dat betekent… spinnen! Ga jij deze week op spinnensafari? Of vermaak jij je liever op een echt festival? Er is weer genoeg te kiezen!

Ik zie, ik zie…

…een glinsterend web en acht kriebelende pootjes. Er zijn weer spinnen! Veel kinderen vinden die krioelende kruipertjes eng, maar wist je dat ze eigenlijk hartstikke nuttig zijn? Zo eten ze muggen en zorgen ze ervoor dat ziektes zich minder snel verspreiden. Wil je weten hoe dat zit? Doe dan mee aan de Spinnensafari van Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold en bekijk de achtpoters van heel dichtbij!

Durf jij dicht bij een spin te komen? (Foto: NU.nl)

Keuzes, keuzes, keuzes

Graffiti spuiten, de perfecte TikTok maken of aan de slag met een echte bijenzwerm: op festival de Grazende Zwaan bij Nieuw-Vennep ben je dit hele weekend zoet met vette workshops. Tussendoor kun je uitpuffen bij allerlei voorstellingen. Dans, bijvoorbeeld. Of theater. Of circus. Of, of, of… Nou ja, ga zelf maar kijken.

Op Festival De Grazende Zwaan zie je de vetste acts! (Foto: Peter Donderwinkel)

Daar zijn De Gorgels weer!

De Gorgels zijn terug! In het nieuwe boek De Gorgels – En toen? vindt Melle een doos met een oud familiegeheim… Om het extra leuk te maken, zit bij het boek een stamboom om samen met je vader, moeder, opa of oma in te vullen. Je vindt misschien geen familiegeheim, maar een goed verhaal zit er vast wel in!

In dit deel van De Gorgels ontdekt Melle allerlei dingen over vroeger (Foto: Leopold)

Presidenten, virussen en tandsteen

Wil jij weten hoe je president van Amerika wordt? Hoe een virus werkt? Of wat tandsteen precies is? De komende weken beginnen er bij allerlei musea in Nederland kindercolleges. In een paar middagen leer je alles over mega-interessante onderwerpen. Wedden dat er ook voor jou iets tussen zit?

Broederliefde

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer zal leven. Om de pijn te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld. Daar zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. Samen vechten ze in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Ben je benieuwd hoe dat afloopt? Kom dan naar de toneelvoorstelling van De Gebroeders Leeuwenhart in Amsterdam, Den Haag of Utrecht.

Wist je dat de Gebroeders Leeuwenhart zijn begonnen als boek? Bijna 50 jaar later vinden mensen het nog steeds zo mooi dat ze het verhaal willen doorvertellen. (Foto: Bowie Verschuren)

Even testen! Heb jij de tekst hierboven goed gelezen? Beantwoord dan de volgende vraag.