Vanaf 14 oktober draait de film Jackie en Oopjen in de bioscoop. Frouke Verheijde (14) speelt de hoofdrol en vertelt NUjunior hoe het was om in de film te spelen!

Hoe heb je de rol gekregen?


"Het castingbureau waar ik sta ingeschreven mailde mij of ik auditie wilde doen voor de rol van Jackie. Mijn ouders bleven nadat ik door was naar de tweede ronde maar zeggen dat ik moest genieten van de ervaring. En dat er ook een kans was dat ik het niet zou worden. Toen ik hoorde dat ik Jackie mocht gaan spelen, moest ik huilen van blijdschap!"

Wat vond je de leukste scène om te spelen?


"De scène waarin Oopjen een hap van een banaan moet nemen. Ze eet die met schil en al, omdat ze nooit eerder een banaan heeft gegeten. Ik vond die scène zelf heel grappig. Maar ik denk dat Sarah Bannier, de actrice die Oopjen speelt, het minder leuk vond. We moesten de scène namelijk iets van 17 keer opnieuw filmen."

Maakte je een blunder tijdens de opnames?


"Ik moest tijdens de opname van een scène heel verdrietig kijken. Maar elke keer als de camera op mijn gezicht inzoomde, moest ik heel hard lachen. Ik kon gewoon niet meer stoppen met lachen! Oeps…"

Wist je dat…


…Frouke best wel op haar personage Jackie lijkt? Frouke: "We zijn allebei heel zelfstandig en vragen bijna nooit om hulp!"

Wat vinden je vriendinnen en vrienden ervan dat je in een echte film speelt?


"Ik zit op een speciale middelbare school met allemaal kinderen die theater spelen. Mijn hele klas mocht figureren in de film. Dat vond iedereen geweldig! En een paar van mijn vriendinnen mogen mee naar de première. Superleuk!"

Wist je dat het Froukes grootste droom is om in een Hollywood-film te spelen of op Broadway te staan? "Dat lijkt me zó gaaf!"

Wist je dat het Froukes grootste droom is om in een Hollywood-film te spelen of op Broadway te staan? "Dat lijkt me zó gaaf!"

Heb je de tekst goed gelezen? Beantwoord dan deze vraag!