Hou jij van dansen en zingen? Luuk (13), die in 2019 meedeed aan het Junior Songfestival, in elk geval wel. Hij heeft er zelfs een liedje over opgenomen: Dans en Lach. Dat nummer is gebaseerd op een nummer van zijn vader, zanger Jeroen van der Boom. Hoe het was om het liedje te maken? Daar vertelt Luuk graag over.

Hoe kwam je er zo op om een oud nummer van je vader, Lach, te gebruiken?

"Dat ging een beetje toevallig. Ik zat op mijn kamer te klooien met muziek en luisterde naar dit nummer. Het gaat over dansen en lachen, en daar hou ik wel van. Vooral als je een beetje chagrijnig bent, is dit nummer goed om naar te luisteren. Ik veranderde wat kleine dingen aan de tekst, zodat hij wat moderner klinkt. En toen ik het lied even later aan mijn ouders liet horen, vonden ze het superleuk!"

Heb je nog meer dingen veranderd aan het liedje?

"Ja, ik heb de titel dus veranderd naar Dans en Lach, in plaats van alleen Lach. Ik wilde namelijk duidelijk maken dat ik heel veel van dansen hou. En ik wilde dat je niet meteen mijn vaders liedje tegenkomt als je de titel opzoekt. Oh, en de beat van Dans & Lach is veel sneller dan die van Lach. Voor dat laatste ben ik geholpen door John Dirne. Met hem heb ik ook het nummer opgenomen. Wel grappig: een paar jaar geleden nam hij de oude versie van het nummer op met mijn vader."

Luuks nummer is vanaf 10 september overal te beluisteren!

Je hebt ook een clip gemaakt voor Dans en Lach, hoe ging dat?

"Die is opgenomen in het Instagram-museum The Upside Down van Anna Nooshin. Daar heb je allemaal ruimtes die er heel vrolijk uitzien, dus die passen wel bij mijn liedje. De dansers die je in mijn clip ziet, zijn trouwens mijn klasgenoten! Ik zit namelijk op een dansacademie, Lucia Marthas. Het is heel erg vet om dit met mijn vrienden te kunnen doen."

Staat er na deze single nog iets op jouw bucketlist?

"Ik zou het heel erg vet vinden om later een een eigen concert te geven! Ik heb weleens met mijn vader opgetreden voor heel erg veel mensen. Daar werd ook al bij gedanst, maar ik wil dat iedereen bij mij helemaal losgaat en dat er een dans komt die we instuderen. Dat lijkt me heel erg leuk!"

Je kunt Luuks liedje luisteren op Spotify en YouTube. De clip komt vrijdag 11 september uit.

Heb jij dit artikel goed gelezen? Laat maar zien en beantwoord deze vraag!