Wil je Fortnite downloaden op je telefoon? Dan heb je waarschijnlijk pech. Apple en Google hebben het spel namelijk weggehaald uit de App Store en de Play Store. Ze hebben met de makers van het spel ruzie over geld.

Dat zit zo: Fortnite is gratis, maar je kunt in het spel allerlei dingen kopen. Het grootste gedeelte van het geld dat jij aan skins en dansjes uitgeeft, gaat naar de makers van de game. Een kleiner gedeelte moet het spel betalen aan Apple en Google, omdat die extra's in hun 'winkels' verkocht worden.

Trucje

Fortnite was het beu om steeds geld te moeten betalen aan Apple en Google. Daarom hebben de makers een trucje bedacht. Voortaan kunnen spelers kiezen hoe ze betalen. Ze kunnen hun geld direct aan het spel geven of op de ouderwetse manier via Apple en Google betalen. Het is een stuk goedkoper om alleen het spel te betalen.

Weggehaald

De nieuwe betaalmanier scheelt de spelers dus veel geld, maar Apple en Google zijn minder blij. Zij willen dat Fortnite gewoon geld betaalt aan de appwinkels. Tot die tijd is de game niet te vinden in de App Store of Play Store.